Поліція порушила справу за фактом падіння вертольота й загибелі ексміністра Кутового

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

Національна поліція почала кримінальне провадження для зʼясування причин аварії вертольота «Робінсон-44», у якій загинув колишній міністр міністр аграрної політики Тарас Кутовий. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Полтавської області.

Попередня кваліфікація справи — ст. 291 (порушення чинних на транспорті правил) Кримінального кодексу. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні проводить прокуратура Полтавської області.

За версією слідства, 21 жовтня 2019 року близько 16 години на вʼїзді в село Тарасенкове Оржицького району Полтавської області на присадибну ділянку одного з господарств впав і загорівся вертоліт, пілот загинув.

«При огляді місця події ніяких документів та інших речей, які б ідентифікували особу, не виявлено», — йдеться в повідомленні прокуратури.

За попередньою інформацією, на борту гелікоптера перебував 43-річний Тарас Кутовий.

Хто такий Тарас Кутовий?

Український політик, депутат Верховної Ради VII і VIII скликань. У 2016 році в уряді Володимира Гройсмана був призначений міністром з питань аграрної політики та продовольства. У 2017 році Кутовий подав у відставку з посади міністра, проте Верховна Рада звільнила його лише через рік. У загиблого ексміністра залишилася неповнолітня дочка.

  • Про загибель Кутового 21 жовтня повідомив колишній віцепремʼєр-міністр Павло Розенко. «Трагічно загинув Тарас Кутовий... Спочивай з миром, друже...», — написав Розенко в Facebook. У коментарі theБабелю Розенко повідомив, що Кутовий загинув у катастрофі вертольота.