Вночі: Цукерберг звинуватив Росію у втручанні в майбутні вибори, а Пентагон готується до виведення військ з Афганістану

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Цукерберг звинуватив Росію і Китай у втручанні в майбутні вибори

Глава Facebook Марк Цукерберг заявив, що хакери з Росії, Китаю та Ірану здійснюють спроби втручатися в майбутні вибори у США, які пройдуть у 2020 році.

«Ми продовжуємо спостерігати, що їхня тактика розвивається. Ці держави мають намір активно брати участь у майбутніх виборах. Зараз ми бачимо, як Росія, Іран і Китай використовують все більш витончену тактику для втручання у вибори», — сказав він, пише NBC News.

За його словами, система захисту соцмережі була покращена і фахівці Facebook змогли ідентифікувати всі спроби втручання.

Трамп готовий до військового зіткнення з Туреччиною

Держсекретар США Майкл Помпео заявив, що президент Дональд Трамп готовий до військового протистояння з Туреччиною, якщо буде така необхідність.

Як повідомляє CNBC, Помпео не уточнив, що саме може стати сигналом для військової відповіді. «Ми віддаємо перевагу миру, а не війні. Але у випадку події, коли знадобляться військові дії, президент Трамп повністю готовий», — сказав він.

Пентагон готується до виведення військ з Афганістану

Пентагон розробляє план екстреного виведення американських військ з Афганістану на випадок, якщо президент Дональд Трамп віддасть відповідний наказ.

Про це повідомляє NBC News з посиланням на джерела в Пентагоні.

За їхніми словами, Трамп може віддати наказ про вивід всього контингенту протягом декількох тижнів. При цьому джерела зазначили, що підготовка до виводу — лише план. Жодних відповідних вказівок з Білого дому поки не надходило. Один зі співрозмовників назвав виведення військ з Сирії «генеральною репетицією того, що може статися в Афганістані».

У Канаді відбулися парламентські вибори. Трюдо залишився в кріслі премʼєра

У Канаді пройшли парламентські вибори, на яких найбільшу підтримку отримала Ліберальна партія премʼєр-міністра Джастіна Трюдо.

Про це пише CBC News.

Із 338 місць у парламенті партія Трюдо отримала 156, опозиційна Консервативна партія на чолі з Ендрю Шіром отримала 121 місце, «Квебекський блок» — 32 місця, Нова демократична партія Джагміта Сінгха — 25 місць, а Партія зелених Елізабет Мей забрала 3 місця.