Апеляційний суд підтвердив невинуватість члена Вищої ради правосуддя Гречківського в корупції

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
Апеляційний суд підтвердив невинуватість члена Вищої ради правосуддя Гречківського в корупції

Facebook / Національна асоціація адвокатів України

Київський апеляційний суд залишив без змін виправдувальне рішення Шевченківського районного суду Києва від 30 жовтня 2018 року щодо члена Вищої ради правосуддя (ВСП) Павла Гречківського. Про це theБабелю повідомила його прессекретарка Дарʼя Глущенко.

«Київський апеляційний суд відхилив усі апеляційні скарги у справі Гречківського й залишив у силі виправдувальний вирок Шевченківського районного суду», — заявила Глущенко.

За її словами, рішення суду набрало чинності в понеділок, 21 жовтня, в день проголошення. Апеляцію на виправдувальний вирок Гречківського раніше подали заступник генерального прокурора Юрій Столярчук та адвокат Анджей Климчук, потерпілий у справі, у якого, за заявою обвинувача, Гречківський вимагав хабар.

У чому звинувачували Гречківського?

У вересні 2016 року генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Гречківський вимагав $500 тис. за незаконний вплив на судове рішення. За його словами, частину хабара в $150 тис. отримав його спільник — арбітражний керуючий Міністерства юстиції.

За словами Луценка, правоохоронці заарештували автомобіль Maybach Гречківського і більшу частину майна. Згідно з декларацією за 2016 рік, він також мав у власності квартиру в Києві, два місця на парковці та гараж, три дорогих годинни, BMW. У його дружини було шість компаній і кілька мільйонів гривень на рахунках.

Спочатку Гречківський пішов у відпустку, але вже на початку 2017 року повернувся до роботи і почав отримувати зарплату. Незабаром Шевченківський районний суд визнав, що справа ГПУ проти Гречківського сфабрикована, а процесуальні дії — незаконні.