Фунт уперше з травня підскочив вище за $1,3 на тлі очікувань угоди про Brexit

Автор:
Ольга Березюк
Дата:
Фунт уперше з травня підскочив вище за $1,3 на тлі очікувань угоди про Brexit

Jonathan Brady / PA Images via Getty Images

Британський фунт стерлінгів перейшов від падіння до зростання під час торгової сесії в понеділок, 21 жовтня, перевищивши позначку $1,3 вперше з травня, повідомляє Financial Times.

Це відбулося на тлі очікувань того, що премʼєр-міністр Великої Британії Борис Джонсон зможе домогтися схвалення угоди про Brexit у британському парламенті вже цього тижня. До 11:41 за Києвом британська валюта торгувалася на рівні $1,2995 проти $1,2974 в попередній робочий день і €1,1626 проти €1,1615.

Аналітики зберігають оптимістичний настрій, незважаючи на те, що 19 жовтня британські парламентарії проголосували за так звану «поправку Летвина», тим самим відмовившись голосувати за угодою про Brexit, і зобовʼязали Джонсона просити ЄС про відстрочку. Поправку схвалили 322 депутати, проти висловилися 306.

Разом з цим у Лондоні цих вихідних відбулася масова демонстрація противників Brexit. Учасники вимагали відмовитися від схвалення угоди про вихід з ЄС і винести Brexit на повторний референдум. Спочатку Велика Британія планувала вийти зі складу ЄС ще 29 березня 2019 року, але до цього терміну так і не визначилася з планом Brexit, тому Лондону надали відстрочку до 31 жовтня цього року.