«Ліпше умерти гордо». Губернатор Київської області Бно-Айріян подав у відставку

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Голова Київської обласної державної адміністрації Михайло Бно-Айріян написав заяву про звільнення. Про це він повідомив у себе в Facebook.

Свою відставку чиновник вирішив прокоментувати словами Андрія Чумака з роману «Сад Гетсиманський».

«Ліпше умерти раз, умерти гордо, з незламаною душею, аніж повзати на колінах і вмерти двічі — морально й фізично. Але в першім варіанті ще є шанс взагалі не вмерти», — підписав фото Бно-Айріян.

10 липня під час візиту в Бориспіль Зеленський представив нового голову Київської обласної державної адміністрації — 35-річного Михайла Бно-Айріяна. Перед цим стався інцидент з випроваджуванням секретаря міської ради Борисполя Ярослава Годунка із сесійної зали. Пізніше йому вручила підозру Генеральна прокуратура ,звинувативши в побитті активіста.

Як відомо, Бно-Айріян працював в уряді Миколи Азарова. Його карʼєру повʼязують з колишнім главою МЗС часів Віктора Януковича Костянтином Грищенком. У період з 2009 по 2010 роки він працював у посольстві України в Росії: спочатку третім, а потім другим секретарем.

Після перемоги Віктора Януковича на президентських виборах Бно-Айріян повернувся до Києва, де до 2014 року працював на різних посадах у Міністерстві закордонних справ.

Чиновник є одногрупником спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова. Вони разом навчалися в Київському інституті міжнародних відносин.

  • 26 червня Кабінет міністрів підтримав призначення восьми глав обласних державних адміністрацій, чиї кандидатури запропонував президент Зеленський. На посаду голови Київської ОДА був запропонований Михайло Бно-Айріян.