Walk for Freedom: у Києві відбулася акція проти торгівлі людьми

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

На Майдані Незалежності в Києві відбулася мирна хода з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми — Walk for Freedom. 18—19 жовтня такі акції відбуваються по всьому світу, цьогоріч у центрі столиці зібралося близько сотні учасників.

Організатором маршу виступив український осередок міжнародної громадської організації «А21 Україна», яка займається попередженням злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми, порятунком людей та реабілітацією потерпілих від торгівлі людьми. Цього року акція «Walk for Freedom» відбулася у 18 містах України. У 17 містах вона пройшла 18 жовтня, а 19 жовтня — в Києві.

Учасники акції були вбрані у чорний одяг, дехто мав при собі чорні парасольки.

Організатори запрошували людей приєднатися до акції, «...висловити свою соціальну позицію проти торгівлі людьми, пройти маршем, роздати листівки, тому що ця проблема сьогодні є надзвичайно великою», — розповіла Юлія Саченко, директор ГО «А21 Україна».

Відомо, що за 9 місяців 2019 року українські правоохоронці виявили 278 кримінальних правопорушень у сфері торгівлі людьми та викрили 4 кримінальні групи, що займалися такою злочинною діяльністю.