Модельного агента Жана-Люка Брюнеля підозрюють у зґвалтуваннях. Він був другом Епштейна

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Французькі слідчі вивчають можливі звʼязки між Джеффрі Епштейном і його колишнім другом, модельним агентом Жаном-Люком Брюнелем. Паризький прокурор порушив відповідну справу у вересні, через кілька тижнів після самогубства Епштейна, минулого місяця поліція обшукала розкішну квартиру Епштейна в Парижі, повідомляє CBS News.

Кілька жінок виступили зі звинуваченнями в зґвалтуваннях та сексуальних домаганнях з боку Брюнеля.

Деякі жінки, які стали скаржитися на Брюнеля, працювали в його агенції Karin Models. Колишня модель, яка працювала в іншому агентстві, сказала, що агент зґвалтував її понад 30 років тому, але через закінчення строку давності кримінальну справу не може бути порушено.

Колишня модель з Канади не хоче розкривати свою особу, але вона погодилася розповісти про те, що, за її словами, відбулося в 1987 році, коли їй було 26 років, а Брюнелю — за сорок.

Одного разу, коли вона відпочивала з друзями, він почав умовляти її змінити агентство, але вона сказала, що щаслива працювати там, де вона працює.

Брюнель попросив її зайти в його квартиру, аби щось там забрати. Вона сказала, що він завжди здавався милим, і вона нічого поганого не думала, тому пішла з ним. Вже у нього вдома він запитав її, чи вона хоче випити.

«А потім я нічого не памʼятаю. Він поклав в мій напій наркотики. Наступне, що я памʼятаю, що я прокинулася в ліжку. Він був поруч зі мною, він спав і був голим, я не розуміла, як я туди потрапила», — сказала колишня модель. Вона сказала, що згадала, як відчувала біль, коли прокинулася.

Дізнавшись, що проти Епштейна завели кримінальну справу і що Брюнель був його другом, колишня модель зрозуміла, що це, можливо, було не поодиноким випадком, вона знайшла інших свідків, які дадуть свідчення проти Брюнеля.

Що сталося?

На початку липня стало відомо, що ФБР виявило в записній книзі Епштейна тисячі імен відомих людей, політиків, кінозірок і бізнесменів. Зокрема, колишнього премʼєр-міністра Великобританії Тоні Блера, лідера групи The Rolling Stones Міка Джаггера, мільярдера Річарда Бренсона, барона і політика Лейбористської партії Пітера Мандельсона, герцогині Йоркської Сари Фергюсон та інших відомих осіб Сполученого Королівства.

Джеффрі Епштейна затримали 7 липня. Його звинуватили у торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації.

10 серпня Джеффрі Епштейн вчинив самогубство в тюрмі. Його тіло знайшли в камері, де він відбував покарання. При розтині тіла Епштейна було встановлено, що у нього велика кількість переломів у ділянці шиї, а також зламана підʼязикова кістка.