Держдеп опублікував підсумки розслідування щодо «поштової» справи Гілларі Клінтон

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Державний департамент проаналізував 33 тис. електронних листів з поштової скриньки Гілларі Клінтон і не виявив в них систематичного або навмисне неправильного поводження із секретною інформацією. Про це повідомляє Axios.

У ході перевірки листів слідчі виявили 91 порушення, вчинене 38 державними співробітниками. Було встановлено, що вони систематично нехтували правилами безпеки, хоча їхні листи не були повʼязані з секретними даними.

Що це означає?

Дональд Трамп під час виборчої кампанії в 2016 році використав цей скандал, щоб перемогти Гілларі Клінтон. Його підтримав тодішній директор ФБР Джеймс Комі, назвавши ситуацію «дуже поганою». У своїй новій кампанії Трамп також використовує цю тезу.

  • Клінтон, яка програла Дональду Трампу на президентських виборах 2016 року в США, стала першою жінкою, висунутою кандидаткою у президенти від будь-якої великої політичної партії в історії США. Клінтон виграла всенародне голосування, але програла вибори в колегії виборщиків.
  • Державний департамент Сполучених Штатів активізував розслідування справи про використання особистої пошти для службового листування, яку Гілларі Клінтон вела, коли обіймала посаду державного секретаря в 2009—2013 роках.