У Латвії затримали двох чоловіків, які під виглядом журналістів намагалися поставити запитання Зеленському

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Ризі під час урочистостей за участі президента Володимира Зеленського поліцейські затримали двох чоловіків з телекамерою та мікрофоном, які не мали жодної акредитації. Про це повідомляє Укрінформ.

Інцидент стався після урочистої церемонії покладання квітів до пам’ятника Свободи Зеленським та його латвійським колегою Егілсом Левітсом. Коли український лідер пішов у натовп поспілкуватися, до нього проштовхнулися двоє чоловіків з телекамерою та мікрофоном, без жодних логотипів ЗМІ, та почали закидати запитаннями: «Що з «нормандським форматом?»

До чоловіків одразу підійшли поліцейські. Затримані назвалися журналістами російського телеканалу «НТВ». При цьому в них не було акредитації для висвітлення візиту та направлення від згаданого каналу.

Більше того, з’ясувалося, що вони приїхали до Латвії з туристичною візою, що не дозволяє виконувати професійні дії. У відповідь на запитання поліцейських «журналісти» сказали, що візу їм робила якась інша фірма, і вони «всюди так працюють». Зрештою обох затримали для з’ясування обставин.