Конституційний суд не пустив на роботу поновленого на посаді голову суду Шевчука: не було документа з мокрою печаткою

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Конституційний суд не пустив на роботу поновленого на посаді голову суду Шевчука: не було документа з мокрою печаткою

Олександр Синиця / УНІАН

У Конституційному суді не пустили на робоче місце поновленого Окружним адмінсудом Києва на посаді глави КС Станіслава Шевчука через відсутность рішення суду з гербовою печаткою. Про це повідомляється на сайті КС.

«Шевчук у середу звернувся з усною вимогою допустити його на робоче місце. Він зазначив, що в рішенні Окружного адміністративного суду Києва йдеться про негайне виконання рішення в частині поновлення його на посаді судді та голови Конституційного суду України. Станом на 16 жовтня в КС відсутнє відповідне рішення Окружного адмінсуду Києва, завірене гербовою печаткою, як того вимагає чинне законодавство України. Крім того, як скорочений, так і повний текст рішення за цією справою відсутні в Єдиному державному реєстрі судових рішень», — йдеться в повідомленні пресслужби суду.

У КС уточнили, що копія рішення ОАСК, яку Шевчук надав особисто, «не завірена належним чином, як того вимагає інструкція з діловодства».

  • Уранці 15 жовтня Шевчук приїхав до КС і подав заяву в секретаріат суду про відновлення його на посаді голови Конституційного суду. У той же день КС почав розгляд цього питання.
  • 14 травня судді Конституційного суду відправили у відставку Станіслава Шевчука. Його звільнили за ч. 3 ст. 21 закону про Конституційний суд (вчинення істотного дисциплінарного проступку, грубе або систематичне нехтування своїми обовʼязками, що є несумісним зі статусом судді КС або виявило його невідповідність займаній посаді). 21 травня Шевчук звернувся в Окружний адміністративний суд Києва з позовом про визнання його звільнення незаконним.
  • 11 жовтня стало відомо, що Окружний адміністративний суд Києва поновив на посаді звільненого голову Конституційного суду Станіслава Шевчука.