Православна церква Греції визнала ПЦУ

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Позачерговий собор Елладської православної церкви вирішив визнати Православну церкву на чолі з митрополитом Епіфанієм. Про це голова ПЦУ повідомив у себе в Facebook.

«Вдячний моєму брату у Христі, Главі Священного Синоду Церкви Греції Блаженнійшому Архієпископу Афінському і всієї Еллади Ієроніму та братам-архієреям, які сьогодні на засіданні Собору Ієрархів підтримали позицію та послідували канонічним та історичним рішенням Вселенського Патріархату, що відкриває можливість повноцінної взаємодії між двома нашими Помісними Автокефальними Церквами в усіх сферах», — зазначив Епіфаній.

Епіфаній твердить, що встановлення повного євхаристійного єднання і офіційних відносин між помісними церквами стане новою сторінкою в історії України та Греції.

«Вірю, що в недалекому майбутньому матиму радість відвідати близькі моєму серцю Афіни та особисто передати наші почуття любові й поваги Блаженнійшому Архієпископу Ієроніму, братам ієрархам і всій повноті Церкви Греції», — підкреслив він.

  • Елладська православна церква скликала Постійний Священний Синод, в рамках якого розгляне питання визнання православної церкви України.
  • Елладська православна церква практично визнала автокефалію Православної церкви України. Про це повідомив блаженніший митрополит Епіфаній після хресного ходу з нагоди 1031-річчя Хрещення України-Русі.