Експосол США в Україні Йованович прибула до Конгресу для свідчень у справі про імпічмент Трампа

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Колишній посол США в Україні Марі Йованович прибула в палату представників Конгресу. Там вона свідчитиме в рамках розслідування імпічменту Дональда Трампа через його можливий тиск на українського колегу Володимира Зеленського. Про це повідомляє телеканал MSNBC.

«Колишній посол США в Україні Марі Йованович прибула на Капітолійський пагорб, щоб дати свідчення в рамках розслідування для імпічменту, незважаючи на твердження Білого дому, що адміністрація Трампа не буде співпрацювати з розслідуванням», — повідомляє телеканал.

  • 6 жовтня Йованович погодилася свідчити в Конгресі у справі про можливий тиск президента Дональда Трампа на українського колегу Володимира Зеленського.
  • За даними американських ЗМІ, Трамп відкликав Йованович після скарг на неї свого адвоката Рудольфа Джуліані. Він звинувачував експосла в підриві авторитету Трампа за кордоном.
  • Наприкінці березня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що посол США Марі Йованович передала йому список осіб, проти яких не можна вести розслідування. Пізніше американське видання The Hill повідомило, що в «список Йованович» увійшли засновник громадської організації «Центр протидії корупції» та два члени парламенту, які відкрито підтримали її програму антикорупційної реформи.
  • 6 травня стало відомо, що Йованович завершує роботу на цій посаді. Вона терміново відбула до Вашингтона для консультацій.