Зеленський пообіцяв відкрити ринок сільськогосподарських земель для іноземців через 1—2 роки

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

Президент Володимир Зеленський, заявив, що ринок землі в Україні можуть відкрити для іноземних компаній вже за рік-два. Про це глава держави заявив на пресмарафоні на Kyiv Food Market. Текстову трансляцію заходу веде theБабель.

Глава держави заявив, що в новому «земельному законі» передбачається, що ринок буде закритий для іноземних інвесторів, але є кілька нюансів. «Усе має бути виписано правильно, ми не будемо продавати землю іноземцям. Через якийсь час можна буде відкрити ринок іноземним компаніям, які будуть працювати на нашій землі, і українці там будуть працювати», — заявив Зеленський.

За його словами, слід законодавчо врегулювати ситуацію з іноземцями, які орендують землю в Україні. «Кейс з ними теж треба вирішувати. Що робити з іноземцями, які 5—10 років працюють на нашій землі... Усе це треба врегулювати в законі про ринок землі. До 1 грудня ми встигнемо», — сказав Зеленський.

  • Володимир Зеленський призначив позаштатним уповноваженим з земельних питань Романа Лещенка.
  • Більшість українців виступають проти зняття мораторію на продаж сільськогосподарських земель і ще більше проти того, щоб землю продавали іноземцям та іноземним компаніям. Про це свідчать результати соцопитування групи «Рейтинг», який проводили з 28 вересня по 1 жовтня. 73% респондентів заявили, що проти продажу землі, 19% виступили за скасування мораторію, 8% — не визначилися.