В Японії скасували матч Чемпіонату світу з регбі через тайфун «Хагібіс»

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
В Японії скасували матч Чемпіонату світу з регбі через тайфун «Хагібіс»

Супутникове зображення тайфуну Хагібіс.

University of Wisconsin

Матч з регбі між збірними Англії та Франції, який мав проходити на стадіоні «Адзіномото» в окрузі Токіо, скасували через тайфун «Хагібіс», повідомляє ВВС.

«Рішення про скасування матчів далося нелегко. Це було зроблено з урахуванням інтересів команди, громадськості та волонтерів турніру як пріоритету, заснованого на порадах експертів», — заявив директор турніру Алан Гілпін.

Найпотужніший тайфун року, «Хагібіс» може завдати відчутних збитків Токіо і прилеглим районам, тож було ухвалене рішення убезпечити гравців і фанатів. Також через погодні умови був скасований матч «Пул Б» між збірною Нової Зеландії та Італії на стадіоні «Тойота», запланований на суботу, що позбавило Італію шансів на участь у кваліфікації.

Якщо матч між Шотландією і Японією теж скасують, то, за словами тренера збірної Шотландії Грегора Таунсенда, його команда, імовірно, не потрапить на Кубок світу. За скасовані матчі обом командам зараховують по два очки, визначаючи матч як нічию — 0:0. Отже, Англія отримає на два очки більше і стане переможцем «Пула».

«Громадська безпека є явним пріоритетом. Шотландська команда з регбі очікує, що будуть розроблені плани дій в надзвичайних ситуаціях, щоб Шотландія могла боротися за місце в чвертьфіналі на полі», — пояснив Грегор Таунсенд.

Матч Ірландії з Самоа у Фукуоці, як очікується, пройде відповідно до графіку в неділю. Відомо, що фінал запланований в Токіо на стадіоні «Йокогама».