У Великій Британії зірвали джек-пот у лотереї EuroMillions на 170 мільйонів фунтів стерлінгів. Це рекордний виграш

Автор:
Люся Зеленко
Дата:

Громадянин Великої Британії зірвав джек-пот у лотереї Euromillions на суму 170 млн фунтів стерлінгів ($207,8 млн). Цей лотерейний виграш став найбільшим в історії Великої Британії, повідомляє BBC.

«Один з неймовірно щасливих володарів квитків виграв сьогодні ввечері величезний джек-пот Euromillions в розмірі 170 млн фунтів стерлінгів... Зараз це є найбільшою перемогою у Великій Британії. Гравців по всій країні закликають якнайшвидше перевірити свої квитки», — заявив старший радник переможців Національної лотереї Енді Картер.

Власник квитка зміг вгадати всі п’ять цифр (7, 10, 15, 44 і 49) і дві щасливі зірки (3, 12). Імʼя власника квитка поки невідоме, також відсутня інформація, чи це одна людина, сімʼя чи синдикат (договірне обʼєднання підприємців). Якщо переможець — фізична особа, тоді він увійде до списку 1000 найбагатших людей (Sunday Times Rich List) Великої Британії.

Згідно з рейтингом за 2019 рік, переможець виграв суму, яка більша за статки співаків сера Тома Джонса, Еда Ширана та Адель (165 млн, 160 млн і 150 млн фунтів стерлінгів відповідно).

Щасливий власник квитка також побив попередній рекорд, встановлений Коліном та Крісом Вейром, які у 2011 році стали найбагатшими переможцями британських лотерей із виграшем на суму 161 млн фунтів стерлінгів.