В Офісі президента заперечили зустріч Зеленського з бізнесменом Кисліним у США

Автор:
Люся Зеленко
Дата:

Офіс президента заперечив зустріч Володимира Зеленского під час візиту в Нью-Йорк на 74 Генеральну асамблею ООН з американським бізнесменом українського походження Семом Кисліним. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Інформація про зустріч, надана російським виданням разом з українською програмою «Схеми», є фейком», — заявили агентству в Офісі президента.

Про що йдеться?

8 жовтня The Insider опублікував матеріал про те, що Зеленський мав зустріч з Кисліним під час поїздки до США. 25 вересня, під час офіційного візиту президента Зеленського, в районі готелю «Паркер» пройшли дві зустрічі: одна — безпосередньо в готелі, інша — в сусідньому будинку, в ресторані «Російська чайна». У першій, офіційній, брав участь сам Зеленський і ще кілька десятків людей. Друга, неофіційна, пройшла в більш вузькому колі, і Зеленського на ній представляв керівник Офісу президента Андрій Богдан. Судячи з фотографій і свідчень двох незалежних одне від одного джерел, Сем Кислін як мінімум був присутній у місці проведення першої зустрічі і був організатором та учасником другої.

Журналісти зазначили, що Сем Кислін — підприємець, який тісно співпрацює з українською та російською організованою злочинністю. Також ЗМІ повідомляли, що Кислін причетний до відмивання грошей під час антикорупційних розслідувань у справі експрезидента України Віктора Януковича.

The Insider опублікував фото, на якому видно, як людина, схожа на Зеленського, виходить з готелю «Паркер» разом з учасниками зустрічі. Два джерела підтвердили, що чоловік у червоному жилеті (його обличчя на фото не потрапило) — саме Сем Кислін.

theins.ru

За даними видання, друга зустріч відбулася «у вузькому колі, в конспіративній обстановці». «Це була просто зустріч з бізнесу, інвестицій зі США в Україну і, навпаки, інвестицій українців у нерухомість у США, — пояснює джерело The Insider — Сем Кислін зводив людей, говорив, що тобі треба поговорити з тим-то, а тобі з тим-то, мої пропозиції слід надсилати такій-то людині».

  • 25 вересня Білий дім опублікував стенограму телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом Володимиром Зеленським. Глави держав обговорювали сина колишнього віцепрезидента Джо Байдена, безпосереднього конкурента Трампа на наступних виборах президента США. Розмова стала причиною скандалу, який призвів до запуску процедури імпічменту американського президента.
  • 6 жовтня Зеленський заявив, що Трамп не висував жодних умов, необхідних для зустрічі в Білому домі, у тому числі стосовно розслідування проти сина колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.
  • Президент США Дональд Трамп заявив, що син колишнього віцепрезидента США Джо Байдена Хантер щомісяця отримував $100 тис. прибутку в українській компанії Burisma. Про це Трамп написав у Twitter.