Данилюк: Луценко почав «гру» зі США. Україні загрожують втрати

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Колишній секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Данилюк, говорячи про ситуацію щодо розмови президента Дональда Трампа і Володимира Зеленського, заявив, що ексгенпрокурор Юрій Луценко почав «грати» зі США, і тепер Україна може «викликати роздратування» в американської сторони.

Про це він розповів в інтервʼю LB.ua.

«Якщо хтось вважає себе геніями геополітики, що вони краще знають, як можуть «розіграти» США, це просто випанки, які своїми діями створюють проблеми, за які доведеться відповідати всій країні. Одну з таких «ігор» почав Юрій Віталійович [Луценко]. Таких людей треба гнати в шию, їх не можна й близько підпускати до державної політики. Це рівень районної дипломатії. Так склалося, що в контексті скандалу ми опинилися на перших шпальтах ЗМІ. Але США все одно на Україні не сфокусовані. Щоб грати, треба бути гравцем того ж рівня. Ми як країна повинні турбуватися про власну субʼєктність, а не приймати рішення, хто виграє у Сполучених Штатах», — сказав Данилюк.

Він вважає, що Україні зараз потрібно мінімізувати втрату іміджу і розбиратися в ситуації всередині країни, а не вибирати бік республіканців чи демократів.