СБУ вивезла на територію України мешканця Луганської області, який ремонтував техніку бойовиків

Автор:
Люся Зеленко
Дата:
СБУ вивезла на територію України мешканця Луганської області, який ремонтував техніку бойовиків

Maxym Marusenko / NurPhoto via Getty Images

Контррозвідка СБУ вивезла з окупованої території Луганської області мешканця міста Сорокіне, який добровільно відмовився від співпраці з бойовиками. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Згідно з інформацією, яку свідок збройної агресії РФ в Україні надав правоохоронцям, він через матеріальні труднощі змушений був вступити до ремонтної роти так званого «другого армійського корпусу народної міліції ЛНР». Там він займався ремонтом військової техніки бойовиків.

У повідомленні йдеться, що згодом він виявив готовність надати свідчення щодо злочинної діяльності російсько-терористичних військ на території нашої держави. Контррозвідники та слідчі СБУ встановили, що громадянин України не брав безпосередньої участі у бойових діях та не вчинив інших тяжких злочинів. Також він надав слідству важливі докази збройної агресії РФ в Україні. За рішенням суду його звільнено від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Згідно зі статтею, особа, яка добровільно повідомила правоохоронний орган про терористичну діяльність, звільняється від відповідальності.