Підривницю харківського пабу «Стіна» засудили до 11 років, але за «законом Савченко» вона відсидить лише рік

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Київський районний суд Харкова засудив до 11 років вʼязниці Марину Ковтун, яку визнали винною в підриві харківського пабу «Стіна» в листопаді 2014 року, коли під час вибуху постраждали 13 людей.

Про це повідомляє «UA:Харків».

Прокурори просили для Ковтун 12 років з конфіскацією майна. Сама обвинувачена все заперечувала та просила її виправдати. Тепер вона має намір оскаржити рішення суду.

Ковтун визнали винною в скоєнні теракту та незаконному поводженні з вибухівкою, проте через «закон Савченко» вона відбуватиме покарання лише рік.

У чому звинувачують Ковтун?

Увечері 9 листопада в харківському пабі «Стіна» на вулиці Римарській стався вибух. Постраждали 13 людей. Ковтун затримали восени того ж року. За версією слідства, вона очолювала одне з угруповань терористичної організації «Харківські партизани». СБУ тоді затримали ще 12 осіб, трьох з яких у 2015 році в рамках обміну видали бойовикам «ДНР» і «ЛНР». Ковтун висунули звинувачення за статтями теракт, посягання на територіальну цілісність, диверсія, придбання та зберігання зброї та боєприпасів. Вона перебуває під вартою в СІЗО з 2015 року.