Зеленський доручив уряду спростити перетин лінії розмежування та переміщення через неї товарів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів розглянути можливість спростити вʼїзд-виїзд на непідконтрольну територію та переміщення товарів через лінію розмежування. Про це йдеться у відповідному указі.

«Опрацювати питання стосовно спрощення в’їзду осіб, переміщення товарів на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях і виїзду осіб, переміщення товарів з таких територій», — йдеться в документі.

Також уряду доручено розглянути можливість спростити організацію надання на контрольних пунктах в’їзду/виїзду медичної допомоги, допомоги у пересуванні особам з інвалідністю та іншим маломобільним групам населення.

Крім того, президент доручив Кабміну провести ремонт на автомобільних дорогах загального користування державного значення H-21 Старобільськ — Луганськ — Хрустальний — Макіївка — Донецьк (на ділянці Старобільськ — Щастя) та Т1306 Сєвєродонецьк — Новоайдар.

  • 4 жовтня на лінії розмежування в Станиці Луганській (ділянка розведення сил № 1) завершили будівництво тимчасового переходу в рамках відновлення основного мосту.
  • Міст через Сіверський Донець підірвали ще у 2015 році. Почати його відновлення вдалося лише у вересні 2019 року. Весь цей час замість основного мосту через річку існував саморобний деревʼяний перехід, який зʼєднував підконтрольну Україні територію та територію, яку контролюють бойовики «ЛНР».