Данилюк: Зеленському «багато навʼязували» в питанні ПриватБанку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Екссекретар Ради нацбезпеки і оборони Олександр Данилюк вважає, що президенту Володимиру Зеленському «багато навʼязували» в питанні ПриватБанку. Про це він розповів в інтервʼю «Лівому берегу».

«Дуже складне питання. Неоднозначне. Я впевнений, що дуже багато йому навʼязувалося. Але думаю, що на даний момент він розуміє, що є більш серйозні й актуальні питання», — зазначив Данилюк. При цьому, за його словами, ключова думка, яку йому вдалося донести до Зеленського, така, що «рішення [про націоналізацію] ухвалене і ним повинні займатися суди».

«Кожен раз, коли президента намагалися переконати в не/правильності приватизації ПриватБанку, я пояснював, що це не його питання. Президент, якщо справи по «Привату» розглядаються в судах, повинен забезпечити, щоб судова система нормально функціонувала. Незалежно від того, вірить він у правильність або неправильність націоналізації, у нього як у Президента немає можливостей впливати на суди і правоохоронців», — заявив екссекретар РНБО.

При цьому Данилюк заявив, що при ньому ніхто з представників колишніх акціонерів ПриватБанку не намагався вплинути на Зеленського у питанні денаціоналізації банку.