Опитування: 59% українців не змогли оцінити «формулу Штайнмаєра», але виступають за мирне вирішення ситуації на Донбасі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Понад половину українців (59%) не змогли оцінити «формулу Штайнмаєра» щодо врегулювання ситуації на Донбасі, але в той же час підтримують невійськові заходи для завершення війни.

Про це свідчать результати соцопитування групи «Рейтинг», яке проводилося з 21 по 25 вересня.

Щодо «формули Штайнмаєра», 23% висловилися проти неї, а 18% схвалили.

При цьому 34% за припинення бойових дій (замороження конфлікту), 23% — за надання цим територіям статусу автономії у складі України, 23% — за продовження війни до повного визволення Донбасу, лише 6% підтримують відділення територій.

Введення миротворців ООН, але без російського контингенту, підтримують 55%, проти — 26%. Вибори на Донбасі після звільнення підтримують 53%, проти — 19%.

Більшість ініціатив щодо окупованого Донбасу населення країни не підтримує. 48% проти амністії бойовиків, 61% також проти місії ООН з російським контингентом.

Щодо самої Росії позиція багатьох українців досить чітка. Для 68% опитаних Росія — агресор. 23% — дотримуються протилежної думки, 10% — не визначилися.

Опитування проводилося серед 2 тисяч повнолітніх респондентів на підконтрольній Україні території методом особистого інтервʼю. Помилка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.