Швейцарія виставить на торги автомобілі, вилучені у сина лідера Екваторіальної Гвінеї за відмивання грошей

Автор:
Анна Воробйова
Дата:
Швейцарія виставить на торги автомобілі, вилучені у сина лідера Екваторіальної Гвінеї за відмивання грошей

Сайт аукціонного будинку Bonmont

Розкішні автомобілі, конфісковані у Теодоро Нгуема Обіанга, сина лідера Екваторіальної Гвінеї, в рамках розслідування відмивання грошей, виставлять на торги. Очікується, що їхній продаж принесе $18,7 млн, повідомляє Aljazeera.

За даними швейцарського аукціонного будинку Bonhams, до числа 25 автомобілів входять Ferrari, Rolls-Royce і Lamborghini.

«Це винятковий розпродаж», — заявив представник Bonhams Філіп Кантор. «Це приватна колекція суперкарів з дуже невеликим пробігом».

Прокуратура Женеви оголосила в лютому, що закрила справу проти Теодоро Нгуема Обіанга, сина правителя Екваторіальної Гвінеї Теодоро Обіанга Нгема Мбасго. Прокурори заявили, що знімають звинувачення у фінансових злочинах проти Теодоро Нгуема Обіанга, який також є віцепрезидентом західноафриканської країни, але конфіскують розкішні автомобілі.

Сайт аукціонного будинку Bonmont

Відповідно до швейцарського кримінального кодексу, прокурори можуть зняти звинувачення у цій категорії справ, якщо обвинувачені пропонують компенсацію, «і якщо це відновить справедливість, згідно із законом».

Серед автомобілів, які підуть з молотка в гольф-клубі в селищі Чезерекс, що за 30 км від Женеви, — сім Ferrari, три Lamborghini, пʼять Bentley, Maserati і McLaren.

Сайт аукціонного будинку Bonmont

Найдорожчі лоти — Lamborghini Veneno, оцінений у €4,8–5,7 млн, і жовтий гібрид Ferrari €2,4–2,6 млн євро.

Усі автомобілі будуть продаватися без резервної ціни.

Сайт аукціонного будинку Bonmont

У жовтні 2017 року паризький суд призначив Теодоро Нгуему Обіангу трирічний умовний термін увʼязнення після того, як він був засуджений за відмивання державних коштів на купівлю активів у Франції.

Його також звинувачували в тому, що він витратив у 1000 разів більше своєї офіційної річної зарплати на шестиповерховий особняк у французькій столиці, парк автомобілів і твори мистецтва.

Йому також був призначений умовний штраф у розмірі €30 млн.