У США випустили гендерно нейтральну ляльку Барбі. Покупці самі вирішуватимуть, якої вона статі

Автор:
Марина Федорова
Дата:
У США випустили гендерно нейтральну ляльку Барбі. Покупці самі вирішуватимуть, якої вона статі

Mattel Inc

Американська компанія Mattel Inc. запустила лінійку гендерно нейтральних ляльок Барбі. Нова серія іграшок називається Creatable World і складається з шести ляльок з різним кольором шкіри. Дитина зможе сама змінювати стать ляльок, їхні зачіски та одяг, повідомляє Time.

У набір входять дві перуки з різними зачісками — короткою стрижкою «під хлопчика» і довгими локонами, а також одяг і аксесуари, які дозволяють створювати різні образи іграшки.

«Іграшки відображають нашу культуру, і оскільки світ усе більше розуміє важливість відкритості, ми вирішили, що настав час створити лінійку ляльок без ярликів», — сказала ВВС перший заступник голови Mattel Inc. Кім Калмон.

У 2009 році Mattel Inc. випустила Барбі «Ангела Меркель», у 2018-му зʼявилася Барбі Sweetheart Stripes (повна), а в 2018-му — Барбі в хіджабі. Улітку 2019 року компанія випустила темношкіру ляльку на честь правозахисниці Рози Паркс, яка боролася з расовою сегрегацією.

  • У США гей-пара запропонувала творцеві Барбі зробити одностатеву пару ляльок. Пара не могла знайти набір з двома нареченими для подарунка своїй племінниці до їхнього весілля.
  • З мультфільму «Історія іграшок 2» 1999 року видалили сцену «Кушетка для кастингу», в якій один з персонажів базікає з двома ляльками Барбі, погладжуючи їх руки й обіцяючи, що вони зможуть отримати роль у наступному фільмі.
  • Компанія Mattel Inc. випустила ляльку на честь чемпіонки світу з тенісу — японки Наомі Осаки.