Звільнений моряк Оприско розповів, що відмовився б залишати камеру, якби в домовленостях брав участь Медведчук

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
Звільнений моряк Оприско розповів, що відмовився б залишати камеру, якби в домовленостях брав участь Медведчук

Пресслужба президента України

Звільнений з російського полону моторист–електрик артилерійського катера «Нікополь» Андрій Оприско розповів, що в московському СІЗО «Лефортово» до утримуваних українців планував приїхати глава політради партії «Опозиційна платформа — За життя» Віктор Медведчук, але скасував візит. Про це Оприско повідомив в інтервʼю «Радіо Свобода».

За словами моряків, ставлення до Медведчука з боку полонених було настільки погане, що звільнення під його захистом не розцінювалося б як довгоочікувана свобода. Є імовірність, що ці чутки дійшли до Медведчука, і саме тому він вирішив не відвідувати українців у СІЗО.

«У «Лефортово» до українських моряків хотів прийти Віктор Медведчук. Кажу, нехай, але щоб потім не пошкодував. Він не прийшов. Я говорив це слідчим і своїм сусідам у камері, щоб це вийшло далі. Говорив слідчим, якщо Медведчук прийде і домовиться про наше звільнення, то одразу беріть наручники і ведіть назад у камеру — не піду, тому що це зрадник Батьківщини і мені його послуги не потрібні», — розповів Оприско.