Антикорупційний суд відмовився заочно заарештувати брата ексглави Держінвестпроєкту Каськіва

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Антикорупційний суд відмовився заочно заарештувати брата ексглави Держінвестпроєкту Каськіва

НАБУ

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду відмовилася заочно заарештувати брата ексголови Державного агентства з інвестицій та управління національними проєктами (Держінвестпроєкт) Владислава Каськіва Олександра. Про це йдеться в матеріалах суду.

Олександра Каськіва підозрюють у розкраданні 259 млн грн державних коштів. 2 вересня Соломʼянський районний суд відмовив Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі в заочному арешті Олександра Каськіва.

Судді пояснили відмову тим, що підозрюваний не перебуває в міжнародному розшуку, оскільки відсутні відомості про отримання Національним центральним бюро Інтерполу постанови про оголошення його в розшук і про рішення Генерального секретаріату Інтерполу або НЦБ Інтерполу про оголошення брата Каськіва саме в міжнародний розшук.

САП подала апеляцію на це рішення, яку 19 вересня розглянув Антикорупційний суд. Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду теж вирішила відмовити в заочному арешті брата Каськіва.

Про що йдеться?

У 2012 році з держбюджету виділили понад 500 млн грн для реалізації низки нацпроєктів, з яких 259,2 млн грн — на проєкти «Якісна вода» та «Олімпійська надія — 2022» Ці проєкти не реалізували, а кошти (259,2 млн грн) розікрали протягом 2012—2014 років.

Розпорядником коштів було державне підприємство «Державна інвестиційна компанія», яке контролювалося Держінвестпроєктом. НАБУ зʼясувало, що 259,2 млн грн перевели під виглядом позики на рахунки компаній, підконтрольних чиновникам Держінвестпроєкту. А далі кошти перерахували афілійованим з ними структурам, зареєстрованим на Кіпрі.