Журналісти Kyiv Post заявили про витік особистих даних зі штабу ООС. Їм почали погрожувати бойовики

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Журналісти поскаржилися на можливий витік особистих даних із пресцентру Операції обʼєднаних сил, а також про погрози з боку бойовиків «ЛНР», які почали надходити після того, як журналісти подавали документи у штаб ООС для отримання акредитації на роботу у зоні бойових дій на Донбасі.

Журналістка Kyiv Post Ганна Миронюк повідомила, що отримала смс від бойовиків, у якому йшлося, що їй загрожує від 10 років до довічного терміну за нібито «геноцид і методи ведення війни».

«Маю підстави вважати, що стався черговий витік даних журналістів, які подали заявки на акредитацію працювати в зоні бойових дій або ООС. Троє в редакції Kyiv Post отримали такі повідомлення після того, як близько трьох тижнів тому надіслали свої документи на електронну скриньку пресцентру ООС. За моєю інформацією, колеги з інших медіа, які не подавали заявки на оформлення акредитацій у цей період, подібних повідомлень не отримували», — написала вона, додавши, що вже звернулася в Службу безпеки.

Як пише «Детектор Медіа», за словами заступника головного редактора Kyiv Post Ольги Руденко, смс від бойовиків отримували журналісти інших видань, у тому числі іноземних. Вона зазначила, що погрози надходили журналістам, які ще не їздили в зону ООС, а тому в «базу» бойовиків дані журналістів потрапили нещодавно.