В одеському таборі «Вікторія» не усунули пожежні порушення перед заселенням дітей

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В оздоровчому дитячому таборі «Вікторія», який горів у 2017 році, не усунули порушення пожежної безпеки перед новим заселенням дітей.

Про це повідомляє «Слідство.Інфо» із посиланням на відповідь ДСНС.

Одеська влада та керівництво «Вікторії» відгородили частину табору, де сталася трагедія, і повідомили, що зараз там безпечно для дітей. Чиновники запевнили громадськість та ЗМІ, що порушень немає. Проте в ДСНС заявили, що на території, де відпочивають діти, немає пожежного водоймища й не працюють гідранти.

Табір не забезпечили достатньою кількістю води на випадок пожежі, а в одному з корпусів не перевіряють пожежні крани — у журналі обліку немає ніякої інформації про перевірки.

У серпні цього року працівники відомства склали новий припис із вимогою усунути порушення, але одеська влада проігнорувала його.

  • 15 вересня 2017 року в таборі «Вікторія» сталася пожежа, в результаті якої загинули три дівчинки — вихованки танцювального колективу «Адель». Згідно з висновками експертизи «Інституту незалежних судових експертиз», найбільш імовірна причина пожежі — забутий кипʼятильник у кімнаті художнього керівника «Аделі» Тетяни Єгорової. Вона 19 грудня 2018 року вилетіла з аеропорту «Бориспіль» у Барселону і більше не поверталася.
  • У вересні 2018 року команда «Слідства.Інфо» оприлюднила фільм-розслідування про трагедію в дитячому таборі «Вікторія». Журналісти знайшли докази розкрадання коштів і численних порушень при будівництві табору, вироки за які ніхто наразі не отримав.
  • У грудні 2018 року Київський районний суд Одеси за клопотанням мерії частково зняв арешт на будівлі табору, передавши кам’яні споруди в користування військовим для навчальних зборів під час воєнного стану.
  • У середині серпня 2019 року в табір «Вікторія» знову заселили дітей.