Апеляційний суд скасував відсторонення Рожкової з посади заступниці голови Нацбанку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Київський апеляційний суд скасував ухвалу Баришівського районного суду Київської області про відсторонення заступниці голови Національного банку Катерини Рожкової. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

«Ми вітаємо рішення Київського апеляційного суду, адже воно повністю відповідає законодавству України. У своїй апеляційній скарзі ми вказали на грубі порушення норм процесуального та матеріального права, які допустив суд першої інстанції, ухваливши своє рішення», — заявив начальник управління претензійно-позовної роботи юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук.

На його думку, подібні дії наочно демонструють слабкість недореформованої судової системи, коли «будь-яка особа без перевірки документів і суті позову може подати заяву до суду й отримати ухвалу, що блокуватиме роботу будь-якого державного органу».

В НБУ також повідомили, що апеляційний суд виніс окрему ухвалу стосовно судді Баришівського райсуду Костянтина Коваленка. Про допущені ним порушення НБУ повідомив суд і Національне антикорупційне бюро.