«Телефонуйте і пишіть». Зеленський закликав українців влаштувати масовий флешмоб з боротьби з корупцією

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
«Телефонуйте і пишіть». Зеленський закликав українців влаштувати масовий флешмоб з боротьби з корупцією

Адміністрація Президента України

Президент Володимир Зеленський закликав українців повідомляти про факти корупції на гарячу лінію Національного антикорупційного бюро. Про це глава держави заявив у офіційному відеозверненні.

Він запропонував українцям влаштувати масовий флешмоб з боротьби з корупцією.

«Для цього не треба записувати відео та ставити хештеги. Для цього треба лише жити за законом. Ми не зможемо відродити нашу державу, якщо люди не будуть платити податки, це стосується кожного — від олігарха до водія таксі. Ми не зможемо перемогти корупцію, якщо ви будете закривати на неї очі чи будете брати участь у розподілі державних коштів», — заявив Зеленський.

Він попросив українців повідомляти на гарячу лінію НАБУ за телефоном 0-800-503-200, якщо хтось вимагає хабар або пропонує відкат.

«Будь ласка, не мовчіть. Не треба писати в соцмережах, що ці, такі ж, як і ті, Зеленський наставив своїх рішал... Ні. Телефон гарячої лінії НАБУ 0-800-503-200. Телефонуйте і повідомляйте», — закликав президент.

  • 23 вересня президент Володимир Зеленський підписав закон про імпічмент президента, який Рада ухвалила 10 вересня. Він визначає порядок дострокового припинення повноважень президента. Для початку такої процедури парламент створює Тимчасову слідчу комісію, в яку входять народні депутати, спеціальний прокурор і спеціальні слідчі, а президенту призначають спеціальних захисників. ТСК готує висновки для Ради щодо причин імпічменту.
  • 11 вересня фракція «Європейська солідарність» Петра Порошенка заблокувала підписання закону про імпічмент президента, зареєструвавши проєкт постанови про скасування голосування за документ. Пізніше парламент відхилив цей законопроєкт.
  • 19 вересня спікер Верховної Ради Дмитро Разумков підписав закон про імпічмент президента і передав його на підпис Зеленському.