Російську журналістку звинуватили у виправданні тероризму через виступ у 2018 році

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Журналістці Світлані Прокоп’євій в Росії предʼявили звинувачення в публічному виправданні тероризму через виступ, який відбувся ще в 2018 році. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Адвокат журналістки Тетяна Мартинова відмовилася розповідати деталі процесу, оскільки з неї та підзахисної взяли підписку про нерозголошення. Відомо, що вже наступного тижня розслідування може бути завершене, і захист отримає матеріали для ознайомлення.

«Зараз можу сказати тільки одне: Світлана Володимирівна, звичайно ж, не визнає своєї провини», — зазначила правозахисниця.

Що сталося?

Кримінальну справу на Прокоп’єву завели навесні 2018 року після її виступу в ефірі радіостанції «Ехо Москви в Пскові». Він був присвячений теракту біля будівлі ФСБ в Архангельську.

Журналістка заявила, що держава «сама виховала» покоління громадян, які борються з нею. У цих словах «Роскомнадзор» побачив ознаки виправдання тероризму. У лютому 2019-го в будинку дівчини пройшли обшуки, а її саму викликали на допит. У липні її внесли до російського списку екстремістів і терористів.