Байден вимагає розслідувати тиск Трампа на президента України

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Колишній віцепрезидент США і головний конкурент Дональда Трампа на президентських виборах в 2020 році Джо Байден вимагає розслідувати інцидент з тиском на президента України Володимира Зеленського під час телефонної розмови. Про це повідомляє Reuters.

«Це схоже на зловживання владою. Звʼязатися по телефону з іноземним лідером, який шукає допомоги у Сполучених Штатів, і питати про мене та інші речі... це обурливо», — зазначив він.

Байден припустив, що Трамп зважився на такий крок через те, що знає, що «я буду бити його як барабан» під час виборчої кампанії. Тому й використовує всі можливі важелі впливу для «мінусування» опонента.

Про що йдеться?

Напередодні видання The Washington Post та The New York Times повідомили, що працівник американської розвідки, опрацьовуючи телефонну розмову Трампа з «іноземним лідером», яким міг бути президент Володимир Зеленський, подав скаргу своєму керівництву. Його стурбували окремі висловлювання Трампа, які, за даними американських ЗМІ, можна витлумачити як тиск на українську сторону з метою змусити розпочати розслідування проти сімʼї Джо Байдена, який є прямим конкурентом Трампа на наступних виборах президента США. Син Байдена Хантер працював у компанії Burisma ексміністра екології часів Януковича Миколи Злочевського.