Зеленський підвищив Євдокимова до голови Служби зовнішньої розвідки

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський підвищив Валерія Євдокимова до посади голови Служби зовнішньої розвідки.

Глава держави указом № 709/2019 звільнив його з посади заступника голови СЗР, а указом № 710/2019 призначив на керівну посаду.

Євдокимов раніше був начальником управління інформації адміністрації Держприкордонслужби, отримав звання генерал-майора у 2013 році при Вікторі Януковичі. У 2017 році був нагороджений орденом Данила Галицького.

  • 12 вересня Зеленський звільнив Владислава Бухарева з посади голови Служби зовнішньої розвідки та призначив його першим заступником глави Служби безпеки — начальником Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю («управління К»).
  • Також глава держави своїми указами призначив чотирьох нових начальників обласних управлінь СБУ. Начальником управління СБУ в Запорізькій області призначений Борис Безрукий, в Миколаївській — Віталій Герсак, в Харківській — Микола Найдич, у Чернівецькій — Віталій Монастирецький. Начальником департаменту контррозвідки СБУ став Олександр Руснак.
  • Генеральний прокурор Руслан Рябошапка призначив на посаду заступника генерального прокурора — головного військового прокурора колишнього народного депутата Віктора Чумака.