Вночі: «Олександрія» програла «Вольфсбургу», у США схвалили військову допомогу Україні, а Саудівська Аравія почала бойову операцію

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

«Олександрія» програла «Вольфсбургу» в дебютному матчі Ліги Європи

Футбольний клуб «Олександрія» програв німецькому «Вольфсбургу» у матчі першого туру групового турніру Ліги Європи з рахунком 3:1.

У першому таймі український клуб пропустив два мʼячі, а в другому команди обмінялися голами. Мʼяч у ворота німців забив Євген Банада.

У груповому етапі Ліги Європи «Олександрія» також зіграє з бельгійським «Гентом» і французьким «Сент-Етьєном».

Саудівська Аравія почала військову операцію у відповідь на атаку нафтових обʼєктів

Саудівська Аравія почала бойову операцію біля міста Ємен проти повстанців-хуситів, підтримуваних Іраном, які взяли на себе відповідальність за атаки на нафтові обʼєкти.

Як повідомляє Reuters, війська знищили чотири пускових майданчики, які використовувалися для нападів. Також вони погрожували кораблям у водах Червоного моря.

Уряд Саудівської Аравії заявив, що діє в межах міжнародних законів.

Палата представників Конгресу США схвалила військову допомогу Україні

Палата представників Конгресу США схвалила виділення $250 млн на військову допомогу Україні.

Про це повідомляє Defense News.

Конгресмени прийняли законопроєкт про тимчасове фінансування федерального уряду до 21 листопада. Згідно з документом, гроші на військову допомогу виділять у наступному фінансовому році — з 1 жовтня.

Наступного тижня рішення повинен підтвердити Сенат Конгресу.

У США закликають до імпічменту Трампа через тиск на Україну

У США закликають Палату представників почати процедуру імпічменту президента Дональда Трампа, якщо підтвердиться інформація про його спроби тиснути на Україну з метою відкриття розслідування проти сімʼї колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

Про це заявив юрист Джордж Конвей, який послався на матеріали видань The Independent і The Washington Post.

У статтях видань ішлося, що Трамп міг блокувати військову допомогу Україні й тиснути на владу країни, очікуючи порушення справи проти сина Байдена. Також вказувалося, що після телефонної розмови Трампа та Зеленського в липні працівник американської розвідки подала скаргу в Комітет Конгресу США з питань нагляду.

Трамп назвав публікації «історією фейкових новин» і «харасментом» президента.