У Франції пограбували замок XVII століття. Це найбільший приватний обʼєкт культурної спадщини країни

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Франції пограбували замок XVII століття. Це найбільший приватний обʼєкт культурної спадщини країни

Søren Storm Hansen / Flickr

У Франції група злочинців пограбувала замок XVII століття, забравши звідти коштовностей на €2 млн, пише The Guardian.

Палац Во-ле-Віконт, розташований у 55 км на південний схід від Парижа, належить родині де Вогю з 1875 року. Патріс і Крістіна де Вогю відкрили маєток для публіки в 1968 році і управляють ним зі своїми трьома синами.

Прокуратура повідомила, що грабіжників було шестеро, але вони не були озброєні. Під час пограбування їм вдалося звʼязати власників палацу. Во-Ле-Віконт є найбільшим приватним обʼєктом культурної спадщини у Франції. Він розташований на площі понад 500 га, його щорічно відвідують близько 250 тис. туристів.

Замок Во-Ле-Віконт

Садиба-палац XVII століття, розташована в околицях Мелена, на південний схід від Парижа. Побудована у 1658—1661 роках для Ніколя Фуке, віконта і Мелена, суперінтенданта (міністра) фінансів при королі Людовіку XIV.

За легендою, у 1661 році Фуке справив настільки вражаюче новосілля, що це викликало заздрість самого короля. Міністр був арештований і провів решту життя у вʼязниці. Людовік XIV конфіскував замок і перевіз усі коштовності у свій Версальський палац. Зараз палац належить графами де Вогю.