Росія виплатила «Укртранснафті» $3,5 млн за зіпсовану нафту

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Російська компанія «Транснефть» виплатила «Укртраснафті» частину компенсації за поставку неякісної нафти. Про це повідомляється на сторінці української компанії в Facebook.

Згідно з повідомленням, за останні пʼять місяців «Транснефть» переказала на рахунок української компанії $3,5 млн (95,4 млн грн) як компенсацію за потрапляння неякісної нафти з підвищеною кількістю хлорорганічних речовин в українську ділянку трубопроводу «Дружба». Через цей інцидент Україна змушена була призупинити транзит нафти з 25 квітня до 11 травня, після чого на період з 17 до 21 травня.

«Укртранснафта» щодня перевіряє якість нафти, що надходить з Росії, разом з міжнародною сюрвеєрською компанією SGS, і не фіксувала повторних випадків надходження забрудненої нафти на українську ділянку нафтопроводу «Дружба», — зазначено в повідомленні.

У компанії додали, що сума $3,5 млн — не остаточна, оскільки російська компанія продовжує резервувати потужності «Укртранснафти». В «Укртранснафті» пояснили, що розмір компенсації визначається в межах угод між компаніями і залежить від залишку обсягів неякісної нафти в транспортній системі України станом на перше число кожного місяця, тобто в день, коли російська компанія резервує потужності «Укртранснафти».