Генпрокуратура дозволила відкрити декларації військових прокурорів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Генеральна прокуратура скасувала постанову, яка приховувала декларації військових прокурорів, повідомляє преслужба відомства.

«16 вересня 2019 року заступник генерального прокурора — головний військовий прокурор Віктор Чумак скасував постанову про застосування заходів спеціальної безпеки від 31 березня 2017 року, згідно з якою було забезпечено конфіденційність даних низки посадових осіб військової прокуратури», — йдеться у повідомленні.

Інформація про статки військових прокурорів тепер стане відкритою — з нею можна буде ознайомитися на офіційному вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

  • 2 вересня генеральний прокурор Руслан Рябошапка звільнив Анатолія Матіоса з посади заступника генпрокурора — головного військового прокурора відомства. Згідно з цим наказом Матіоса виключено зі списків особового складу ГПУ та направлено у розпорядження Міністерства оборони для вирішення питання щодо подальшого проходження військової служби.
  • 11 вересня Рябошапка призначив на посаду заступника генерального прокурора — головного військового прокурора колишнього народного депутата Віктора Чумака.