Сімʼя підлітка з алергією на молочні продукти, який помер після того, як зʼїв страву в бургерній, закликала до зміни закону та обовʼязкового маркування всіх продуктів, повідомляє EuroNews.
Оуен Кері замовив курку-гриль у закладі Byron Burgers в Лондоні, коли відзначав свій 18-й день народження в 2017 році. Він розповів персоналу про свою алергію на молочні продукти, але йому не сказали, що курка буде маринуватися в маслянці. Кері зʼїв страву та помер від важкої алергічної реакції, такий висновок оприлюднив коронер на суді цього тижня.
Сімʼя Кері сказала, що нинішня політика спілкування між клієнтом і персоналом у закладах залишає занадто багато можливостей для помилок.
Сестра загиблого підлітка Емма Кочер сказала, що смерті її брата не мало бути, і тепер їхня сімʼя закликає уряд змінити закон і ввести обовʼязкове маркування всіх продуктів.
«Недостатньо просто мати політику, засновану на усному спілкуванні між клієнтом і персоналом, це часто відбувається в шумному, дуже шумному ресторані, де часто змінюється персонал, а більшість їхніх клієнтів — дуже молоді», — стверджує сестра Кері.
Виконавчий директор Byron Burgers Саймон Вілкінсон заявив, що мережа закладів «дуже серйозно ставиться до алергії і має надійні процедури, ці процедури відповідають всім правилам і рекомендаціям, ми навчаємо наш персонал реагувати правильно».
Вілкінсон додав, що компанія «почула, що сказав коронер», і що «очевидно, що діючих правил і вимог недостатньо, і галузь мусить робити для своїх клієнтів більше».
- У Австралії спортсмен зʼїв на спір слимака на вечірці з друзями. Він впав у кому на 420 днів і помер після 8 років страждань.
- У Німеччині Берлінський монетний двір випустив памʼятну монету до 70-річчя каррівурста — смаженої сардельки зі спеціальним соусом на основі кетчупу і каррі.
- До 2050 року людству доведеться кардинально змінити способи приготування продуктів, а також перейти на генетично модифіковану їжу.