Звільнений з полону Росії Євген Панов розповів, як його затримала ФСБ

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Звільнений з російського полону українець Євген Панов розповів у програмі «Рандеву з Яніною Соколовою», як його в 2014 році затримали співробітники ФСБ Росії, передає «24 канал».

«Люби попросили допомогти. Треба було поїхати до Криму і привезти сюди людей. За тиждень до цього я вже їздив», — зазначив він.

У перший раз, стверджує Панов, все було гаразд. На адміністративному кордоні з Кримом його запитали, чи воював він у зоні АТО, і пропустили. Таку ж поїздку планував і вдруге.

«Поїхав. Був затриманий на паспортному контролі. Дав паспорт. «У Вас із паспортом непорядок, пройдімо». Затримання. Ну і далі почалося…» — згадував він.

На питання про те, навіщо їздити до Криму, якщо є ризик бути затриманим, Панов відповів: «А не ризик — йти в зону АТО? Там людей вбивають. Ти там людей рятуєш і тут хотілося допомогти людям».

  • 7 вересня Україна і Росія провели обмін полоненими за формулою «35 до 35». Додому повернулися, зокрема, Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, Едем Бекіров і моряки, захоплені в Керченській протоці. Українців урочисто зустріли в аеропорту «Бориспіль» родичі, журналісти і президент Володимир Зеленський.
  • Україна обіцяє придбати квартири звільненим з російських вʼязниць Олегу Сенцову, Олександру Кольченку, Володимиру Балуху і Артуру Панову. Про це заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.