Кандидат у президенти США збирається виплачувати по $1 тис. на місяць десяти випадковим сім’ям

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

Кандидат у президенти США від демократів Ендрю Янг запропонував виплачувати по $1 тис. на місяць упродовж року десяти випадковим американським сім’ям. Таким чином він вирішив втілити в життя свою пропозицію давати кожному дорослому американцеві $1 тис. на місяць. Янг назвав це Freedom Dividend («Дивіденди свободи»).

Про це повідомляє CBS News.

Раніше під час дебатів у четвер Янг заявив, що він зробить дещо безпрецедентне.

Спостерігачі дебатів одразу поставили питання про те, чи законно кандидату в президенти давати гроші потенційним виборцям.

«У нас є ціла армія адвокатів, що зголосилися допомогти це зробити. Я хочу, щоб усі задумалися на мить, що ми живемо у світі, де мільярдер може витратити понад $10 млн, купуючи собі шлях у кандидати на вибори, і всі вважають, що це цілком доречно. Я ж даю гроші безпосередньо в руки американцям по всій країні і хочу допомогти їм покращити своє життя, але, здається, це важко зробити», — сказав Янг.

Думки експертів щодо законності дій кандидата розділилися.

Передвиборча кампанія Ендрю Янга включає пропозицію універсального базового доходу, який дозволив би людям будувати кар’єру та піклуватися про сім’ї, не переживаючи, чи буде що поставити на стіл на вечерю.

Підхід Янга виправдав себе: під час дебатів його виступ був найкоротшим, але став головним трендом у Twitter.