«Гори у пеклі, символ Росії». Сенцов спалив свою тюремну робу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Український режисер Олег Сенцов, якого звільнили з російського увʼязнення, спалив спецподяг, який носив у російській тюрьмі. Відео цього Сенцов опублікував у Facebook.

Cенцов назвав робу найбільш ненависною для нього річчю на землі. «Ну що, символ Росії, гори у пеклі», — заявив режисер. Після цього режисер додав, що відчув полегшення.

  • 7 вересня відбувся обмін полоненими між Росією та Україною. З російських в’язниць до України прибули 35 бранців, зокрема Олег Сенцов, Роман Сущенко, Володимир Балух, Павло Гриб, Олександр Кольченко, Станіслав Клих, а також моряки, захоплені в Керченській протоці. Звільнені українці поїхали на медобстеження в «Феофанію» та військовий госпіталь.
  • Президент Європейського парламенту Давид Сассолі заявив, що готовий особисто привезти в Україну премію Європейського парламенту імені Андрія Сахарова, яку в 2018 році присудили звільненому з російського увʼязнення режисеру Олегу Сенцову.
  • У серпні 2015 року військовий суд Ростова-на-Дону засудив Сенцова до 20 років увʼязнення, визнавши винним у тероризмі. З листопада 2017 року Олег Сенцов перебував у виправній колонії № 8 «Білий ведмідь» у місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ, Росія).