Із виборчого фонду Кошулинського конфіскують 95 тис. грн. Суд визнав внесок незаконним

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Косівський районний суд Івано-Франківської області визнав незаконним внесок у виборчий фонд кандидата в президенти Руслана Кошулинського та зобовʼязав конфіскувати кошти в бюджет. Про це повідомляє Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

Згідно з рішенням суду, до бюджету надійде 95 тис. грн. Суд визнав внесок у фонд Кошулинського незаконним, оскільки платник мав податковий борг. Це заборонено законом.

«Було виявлено факт вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 212-15 КУпАП, а саме — надання добровільного внеску до виборчого фонду кандидата на посаду президента України Руслана Кошулинського з порушенням встановленого законом порядку надання внеску (наявність податкового боргу на момент здійснення внеску)», — йдеться в повідомленні.

  • 14 жовтня 2018 року «Свобода» обрала Кошулинського єдиним кандидатом у президенти на виборах 2019 року. Лідер партії Олег Тягнибок вирішив не брати у них участі.
  • Кошулинський очолював центральний виборчий штаб партії ВО «Свобода» під час парламентських виборів у 2012 році. З грудня 2012 до листопада 2014 року був заступником голови Верховної Ради. З листопада 2015 — депутат Львівської обласної ради.