Кабмін призначив 14 заступників міністрів

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 11 вересня призначив та звільнив заступників міністрів у низці міністерств. Відповідне рішення оприлюднено на Урядовому порталі.

У Міністерство розвитку громад і територій призначені Дмитро Живицький — перший заступник міністра та В’ячеслав Негода — заступник міністра.

У Міністерстві розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства заступниками міністра стали Світлана Панаіотіді та Дмитро Романович.

У Міністерство освіти і науки призначені Юрій Полюхович — першим заступником міністра та Любомира Мандзій і Максим Ярмистий — заступниками.

У Міністерство охорони здоровʼя першим заступником міністра призначений Андрій Семиволос, Михайло Загрійчук і Младена Качурець — заступниками міністра, а Олена Сімоненко, заступником міністра з питань європейської інтеграції.

У Міністерстві соціальної політики заступниками міністра стали Віталій Музиченко та Наталія Ненюченко.

У Міністерстві Юстиції заступницею стала Валерія Коломієць.

У Міністерстві у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб уряд продовжив виконання обовʼязків державного секретаря Людмили Дараган.

Уряд також звільнив 9 заступників міністрів.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості Тетяну Максимець, Михайла Близнюка, Юлію Підкоморну та Анатолія Корзуна, у Міноборони – Олега Шевчука, у Міносвіти – Павла Хобзея, Володимира Карандія, Юрія Рашкевича. У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства звільнили Вʼячеслава Негоду.

Уряд також схвалив призначення Андрія Онищенка головою Генічеської райдержадміністрації (Херсонська область) та погодив призначення низки посадовців у регіонах.

Зокрема, Олексія Гетманенка та Ольги Травіної – заступниками голови Закарпатської обладміністрації, Бориса Лебедцова першим заступником голови та Віктора Карпенка заступником голови Черкаської ОДА.

  • Заступники голови Національної поліції Вячеслав Аброськін, Віталій Невгада та Ігор Купранець подали у відставку.
  • Кабінет Міністрів схвалив перепризначення Юлії Світличної головою Харківської обласної державної адміністрації.
  • Кабінет міністрів звільнив Івана Ліщину з посади заступника Міністра юстиції та уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини.