На військових складах у Калинівці знову пролунали вибухи. Генштаб показав фото

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На військовому складі 48-го арсеналу (військова частина А1119) артилерійських боєприпасів Міноборони в Калинівці (Вінницька область) прогриміли вибухи. За попередньою інформацією, через займання трави сталося чотири вибухи. Постраждалих немає.

Про пожежу повідомляє Калинівська райадміністрація.

Як зазначає «UA: Вінниця», пролунало 10 вибухів, але евакуацію населення не проводитимуть, оскільки пожежа у лісосмузі локалізована. Цю ж інформацію підтверджують і в райадміністрації.

Як повідомили theБабелю у ДСНС області, на місці працюють бригади пожежників. Сили найближчих двох частин Нацгвардії поки не залучають.

На місці також працюють Нацполіція і Військова служба правопорядку.

У Міністерстві оборони заявили, що сталося шість вибухів боєприпасів, раніше вивезених на певну ділянку для подальшої утилізації.

У відомстві зазначили, що вибухи сталися через задимлення на ділянці підриву боєприпасів, на технічній території. «Задимлення сталося через горіння близько двох гектарів сухої трави», — додали в Міноборони.

Генеральний штаб опублікував знімки пожежі на військовому арсеналі та повідомив, що загроза нових вибухів ліквідована.

«Місцями присутні поодинокі осередки задимлення території [...]. Загрози для військовослужбовців і місцевих жителів немає», — йдеться у повідомленні.