Пожежа в одеському готелі «Токіо Стар»: адміністратору готелю повідомили про підозру

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Прокуратура Одеської області повідомила про підозру у порушенні вимог пожежної безпеки старшому адміністратору готелю «Токіо Стар», де у пожежі загинули девʼять осіб.

«За даними розслідування, з 2009 року вказана особа працювала старшим адміністратором і як фактичний керівник готелю підпорядковувалась власникам приміщення, отримувала від них вказівки та звітувала про роботу закладу, передавала кошти від бізнесу. Відповідно до домовленості, до функціональних обов’язків громадянки входило вирішення в тому числі питань, пов’язаних із пожежною безпекою закладу. З’ясовано, що діяльність готелю велася з грубим порушенням вимог пожежної безпеки», — зазначено в повідомленні.

У липні 2019 року фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій не змогли провести перевірку готелю, оскільки адміністрація готелю заявила, що «підприємство припинило господарську діяльність за вказаною адресою». Того ж місяця в приміщенні пральні, яка фактично обслуговувала три готелі, почали спрацьовувати автомати захисту електрообладнання і плавитися розетки.

Відповідно до ч. 2 ст. 270 КК адміністратору загрожує до восьми років позбавлення волі.