Зеленський відповів на петицію щодо Супрун згадкою про її звільнення за власним бажанням

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Володимир Зеленський у відповідь на петицію щодо збереження Уляни Супрун на посаді глави Міністерства охорони здоровʼя нагадав, що вона звільнилася за власним бажанням. Про це йдеться у відповіді президента на петицію.

«Повідомляю, що постановою Верховної Ради від 29 серпня 2019 року № 12-ІХ міністром охорони здоровʼя України призначено Зоряну Степанівну Скалецьку. 4 вересня 2019 року на засіданні Кабінету міністрів було ухвалено рішення про підтримку заяви першого заступника міністра охорони здоровʼя Уляни Надії Супрун про її звільнення із займаної посади за власним бажанням», — йдеться у відповіді.

Президент подякував усім, хто долучився до петиції. «У нас немає іншого шляху, ніж розвиток стратегічно орієнтованої державної політики, в якій, зокрема, здоровʼя людини є одним із головних пріоритетів розвитку країни», — додав Зеленський.

  • Петиція, в якій вимагали залишити Уляну Супрун очільницею МОЗ і продовжити реалізацію стратегії реформування сфери охорони здоровʼя, набрала понад 25 тис. голосів. Петицію розмістили на сайті президента 5 червня.
  • 30 серпня в Києві під Міністерством охорони здоровʼя відбулась акція подяки Супрун — кілька сотень громадян аплодували їй та скандували: «Дякуємо!»
  • 4 вересня новопризначена очільниця Міністерства охорони здоровʼя Зоряна Скалецька дала першу пресконференцію на посаді. На ній вона розповіла про пріоритети та зміни у роботі міністерства. Розпочала вона з питання епідемій та вакцинації.