Акціонери Sothebyʼs схвалили продаж аукціонного дому мільярдеру Патріку Драхі

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Акціонери одного з найбільших і найвідоміших аукціонних будинків світу Sothebyʼs більшістю голосів схвалили продаж компанії власнику телекомунікаційної групи Altice, французькому мільярдеру Патріку Драхі. Аукціонний будинок продають за $3,7 млрд. Про це йдеться у пресрелізі компанії.

Домовленість про продаж була досягнута в червні. Sothebyʼs придбає компанія мільярдера BidFair USA. Угода повинна завершитися у IV кварталі 2019 року. Передбачається, що потім пройде делістинг аукціонного будинку. До цього акції компанії торгувалися на Нью-Йоркській фондовій біржі протягом 31 року.

  • Патрік Драхі займає 190-е місце в рейтингу мільярдерів Forbes. Його статки оцінюють у $7,7 млрд. Він володіє 60% у заснованій ним транснаціональній компанії Altice, що спеціалізується на медіа та телекомунікації.
  • Sothebyʼs — один з найстаріших у світі аукціонних домів. Заснований в 1744 році в Лондоні. Відкрито філії у Нью-Йорку, Парижі, Лос-Анджелесі, Цюриху, Торонто, Мельбурні, Мюнхені, Йоганнесбурзі, Флоренції, Москві та інших містах. У 1983 році Sothebyʼs продали американському підприємцю Альфреду Таубману — власникові великої мережі магазинів у США.