Поліція розблокувала офіс «Укренерго» у Києві. Там зранку тривають обшуки

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Поліція проводить обшуки в офісі «Національної енергетичної компанії «Укренерго», повідомила theБабелю начальниця департаменту комунікацій та міжнародного співробітництва Марія Цатурян.

«Поліція розблокувала вже вихід. Тобто людей тримали півтори години після завершення робочого дня. Обшуки тривають, але велика частина працівників змогли піти», — повідомила Цатурян.

Крім того, на власній сторінці у Facebook вона спростувала інформацію про те, що поліція проводить обшуки у помешканнях чиновників «Укренерго». «Саме станом на зараз слідчі групи працюють в офісі «Укренерго». Ніяких нових обшуків у працівників компанії не розпочато», — підкреслила вона.

Також Цатурян зазначила, що правоохоронці перед обшуком не пояснили його мету. «Наразі досі залишається незрозумілим, у яких саме правопорушеннях підозрюють працівників «Укренерго», і якої шкоди вони заподіяли», — додала вона.

У той же час, Національна поліція повідомила, що обшуки тривають у межах кримінального провадження про розкрадання 40 млн грн державних коштів. Також правоохоронці зазначили, що, окрім офісу, слідчі дії тривають і в помешканнях чиновників. Обшуки проходять у Києві, Харкові, Львові та Київській області.