У США суд виправдав ексрадника Обами, якого звинувачували в приховуванні роботи на Януковича

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
У США суд виправдав ексрадника Обами, якого звинувачували в приховуванні роботи на Януковича

Andrew Harrer / Bloomberg via Getty Images

Суд присяжних у Вашингтоні визнав невинуватим колишнього радника президента Барака Обами Грега Крейга за звинуваченнями про брехню щодо роботи на експрезидента України Віктора Януковича. Про це повідомляє Reuters.

«Я хочу подякувати присяжним за те, що вони винесли справедливе рішення. Мені дуже пощастило отримати підтримку люблячої сімʼї та багатьох вірних друзів, які були непохитними під час цього випробування», — заявив Крейг.

Прокуратура просила для Крейга 5 років увʼязнення. Після рішення присяжних там відмовилися коментувати справу.

  • Під час судового процесу у США над колишнім радником президента США Барака Обами Грегом Крейгом стали відомі деталі його роботи на уряд Віктора Януковича у 2012 році.
  • Крейг, будучи партнером у юридичній фірмі Skadden, працював разом із Полом Манафортом для Януковича. На замовлення українського Міністерства юстиції Крейг разом із колегами підготував юридичний звіт про судовий процес над Юлією Тимошенко і передав його для публікації в The New York Times.
  • Під час судового процесу Крейг заявив, що вважає свій звіт незаангажованим, проте його листування з Полом Манафортом свідчить, що тодішня влада в Україні була неабияк задоволена звітом і враженням, яке робота справляла на західних партнерів України.