Прем’єр Британії Джонсон вимагає провести перевибори парламенту 15 жовтня

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Прем’єр Британії Джонсон вимагає провести перевибори парламенту 15 жовтня

BackBoris2012 Campaign Team / Flickr

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вимагає провести перевибори до парламенту 15 жовтня після того, як законотворці знайшли можливість ухвалити законопроєкт проти «жорсткого Brexit», завдавши поразки його партії. Про це повідомляє Reuters.

Вчорашнє рішення парламенту заморозило Brexit, що відкрило можливість як «жорсткого» виходу з блоку, так і повної відмови від усього процесу. Парламентська опозиція за підтримки 21 «перебіжчика» з Консервативної партії прем’єр-міністра перемогла уряд рішенням, що дозволяє прийняти закон про виключення «жорсткого» виходу з ЄС.

Джонсон назвав дії перебіжчиків зі своєї партії «здачею Європейському Союзу», заприсягся не відтягувати Brexit пізніше за 31 жовтня та закликав опозиційного лідера Джеремі Корбіна з Лейбористської партії погодитись на перевибори.

За словами прем’єра, в його планах було добитися угоди про вихід із ЄС на саміті блоку 17 жовтня і «нарешті покінчити з Brexit».

У той час як трирічна криза досягає свого вирішення, більшість британських політиків не бачать іншого шляху подолання кризи, аніж перевибори. Сценарій опозиції полягає в тому, щоб прийняти законопроєкт, який блокує «жорсткий Brexit», а потім погодитись на перевибори.